Page 74

2015-11

home of distinction  The kitchen and pantry have custom cabinetry that hides storage, eliminating clutter and disorder. The kitchen cabinets exhibit white on white, clean and crisp lines engaged with traditional accents such as the farmhouse hardware and matte subway tile. Right: The back door offers an entrance from the backyard, which is adjacent to the outdoor shower. The children can unload here at the drop zone — placing shoes in their cubbies and leaving laundry in the adjacent mom room. The homeowners made it clear they wanted to take their time and choose pieces that fit for each space. Stachowicz made storyboards with her ideas for each room and together they shopped locally for art, accessories and accent pieces. “It was like Christmas getting new things every day,” the homeowner says. The husband’s role became limited — “All (he) cared about was to have a TV in the kitchen and wanted to know where the Christmas tree was going,” the wife says — but she was involved in all of the details. Being a mother of three, she sought cabinetry, shelving and cubbies to eliminate clutter and keep everything organized. “I wanted it to look inviting but still polished,” she says. The home has a coastal cottage feel with informal living spaces and a very well appointed floor plan for 5,400 square feet. “I wanted the flow of the house to be exactly right,” Stachowicz says. “It is very livable. There’s flow, there’s storage and everything has a space. Every room does get used.” with an open flow and a view through the house, the main living spaces are practical and accommodate both adult and little people living spaces. The living room features pops of peacock blues and emerald greens, cleanable upholstered furniture, and custom built-ins with a chicken wire face and rain glass doors. The coffee nook between the living room and kitchen is for adult conversation or reading while the kids are eating breakfast. The kitchen shows white on white — clean and crisp lines, chrome accents, floor-to-ceiling cabinets and a large island. The dining room is open yet intimate, with darker gray walls and a white-planked ceiling. A farmhouse table and Low Country-style chairs, offset with end of table wingbacks, juxtapose with the handmade black hutch. The homeowners worked with Sullivan to design the room around the sentimental piece, which a family member crafted as a wedding present for the couple. 74 WBM november 2015


2015-11
To see the actual publication please follow the link above